Heb jij de Pornstar Martini al geproefd?

Valentijn Love als grappige bureaulamp

De Pornstar Martini is een cocktail die tegenwoordig op bijna elke menukaart te vinden is. Dit is natuurlijk ook erg begrijpelijk, want qua smaak is hij verrukkelijk! Een smaakvolle mix van alcohol, passievrucht, vanille en limoen. Wil jij meer te weten komen over de Pornstar cocktail? Lees dan snel verder!

Alles over de Pornstar Martini

De geschiedenis van de Pornstar Martini

De Pornstar Martini is ontstaan in London. Het is een vrij nieuwe cocktail, want pas in 2002 heeft Douglas Ankrah de Pornstar bedacht. In het begin werd de Pornstar Martini anders genoemd, namelijk Maverick Martini. Maar door de ingrediënten kon de cocktailnaam wel wat meer passie gebruiken en Douglas vond het wel een drankje dat “pornstars” zouden drinken. Sindsdien wordt het drankje dan ook de Pornstar Martini genoemd.

Wat zijn de ingrediënten van een Pornstar martini?

Op het internet kan je heel wat verschillende Pornstar Martini recepten vinden. Er is dan ook niet één vast Pornstar Martini recept. Echter er zijn wel verschillende ingrediënten die het drankje iconisch maken. Zo wordt er qua alcohol gebruik gemaakt van vanille wodka of normale wodka waar je dan zelf het vanille extract aan toevoegt. Daarnaast kan natuurlijk de passievrucht niet ontbreken, dit wordt vaak toegevoegd door middel van passievruchtpulp, sap en/of Passoã. Voor de schuimlaag is eiwit een must. Wil je geen schuimkraag? Dan kan je simpel weg het eiwit uit het Pornstar Martini recept weglaten. Als laatste ingrediënt wordt vaak limoen gebruikt om een zuurtje toe te voegen. Liever een alcoholvrije Pornstar? Dan kan je vanille siroop gebruiken in plaats van vanille wodka.

Hoe maak je een Pornstar Martini?

Je kunt zelf ook een Pornstar Martini maken. Hiervoor heb je wel een cocktailshaker nodig, of 2 bekers die je in elkaar kan schuiven. Het is dan ook de bedoeling dat je ingrediënten uit het door jou gekozen Pornstar Martini recept bij elkaar in de shaker doet en dan voor enkele minuten moet shaken tot het een mooi geheel is. Uiteindelijk giet je het in een glas en maak je het plaatje compleet door een door-de-midden gesneden passievrucht. Heb jij geen zin om dit allemaal zelf te doen? Dan kan je bij ons een tube kopen met een kant-en-klare Pornstar Martini! Dat scheelt jou weer moeite om een Pornstar te maken en kan je sneller genieten!

Hoe serveer je een Pornstar Martini?  

Je zou misschien denken dat een Pornstar Martini, Martini bevat als ingrediënt, maar dat niks is minder waar. Het wordt een Pornstar Martini genoemd omdat de cocktail in een Martini glas geserveerd moet worden. Als je de Pornstar op de officiële manier wilt serveren, moet je het ook aanbieden met een klein glaasje bubbels .Het is de bedoeling dat je begint met het uitlepelen van de passievrucht en dan het glaasje bubbels drinkt. Je eindigt met de heerlijke Pornstar Martini.

Recept Iconische Pornstar Martini

Ingrediënten Pornstar Martini – voor 2 personen

 • 50 ml vanille wodka
 • 100 ml Passievrucht pulp of sap
 • 2 el Eiwit
 • 1 Limoen
 • 1 Passievrucht
 • 5 ijsblokjes

Benodigdheden

 • Shaker
 • Mes
 • martiniglas

Stappenplan Pornstar Martini

 1. Pers de limoen uit
 2. Voeg het limoensap samen met de wodka, passievrucht pulp/sap, eiwit en ijsklontjes toe aan de shaker
 3. Shake alle ingrediënten stevig voor ongeveer 15 seconden.
 4. Schenk de cocktail door een zeefje in een martiniglas
 5. Snij de passievrucht door de helft
 6. Garneer de cocktail met de passievrucht
 7. Schenk eventueel mousserende wijn in een shotglaasje
 8. Cheers!

 

Valentijn Cocktails voor bij de film

Kant-en-klare Pornstar Martini

Geen tijd om voor iedereen een cocktail te maken en wil je zelf ook genieten van jouw eigen feestje?

Bestel gemakkelijk je cocktail online, de cocktails worden verzonden in een brievenbuspakket. Je hoeft er dus niet eens thuis voor te blijven. In de koelkast en jij bent klaar voor je Pornstar Martini Cocktailavond!

Valentijnsbrunch met kleine hapjes heerlijk met en cocktail