Wat doe jij op Internationale Vrouwendag?

Valentijn Love als grappige bureaulamp

Internationale Vrouwendag staat volledig in het teken van vrouwen. Deze bijzondere dag is elk jaar op 8 maart. Op Internationale Vrouwendag wordt er extra aandacht besteed aan de emancipatie van vrouwen in de samenleving. Onderwerpen zoals vrouwenrechten en gelijke kansen voor iedereen worden op deze dag uitgelicht.

Hoe is Internationale Vrouwendag ontstaan?

Het ontstaan heeft te maken met de opkomst van de socialistische arbeidersbeweging in de 19e eeuw. Deze beweging wilde onder andere algemeen kiesrecht. Een pionier in deze strijd was Aletta Jacobs. In maart 2011 werd Vrouwendag in veel verschillende landen voor het eerst gevierd zoals, Duitsland, Denemarken, Zwitserland, Oostenrijk en de Verenigde Staten. De eerste Nederlandse Vrouwendag werd georganiseerd door de Sociaal-Democratische Vrouwenclubs op 12 mei 1912.

Waarom vinden wij Internationale Vrouwendag belangrijk?

Cocktail Lab vindt de Internationale Vrouwendag erg belangrijk. Wij hebben alleen maar vrouwelijke werknemers en zijn erg dankbaar dat wij gelijke kansen krijgen. Daarom vinden wij het ook extra belangrijk dat iedereen deze kans krijg en blijft krijgen. Hierdoor geven ook wij aandacht aan Internationale Vrouwendag!

Cocktails in het Internationale Vrouwendag thema

Wil jij op 8 maart graag een roze cocktail drinken? Dan kan je kiezen tussen een Blushing Rose of een Cosmopolitan!

  • De Blushing Rose is een alternatief voor de klassieke gin-tonic. Qua smaak heeft dit roze drankje een lichte rozensmaak, een licht bitterzoet tintje door cranberry sap en wat frisheid door een vleugje limoen.
  • De Cosmopolitan bevat ook cranberry sap en limoen maar heeft ook een fruitige smaak door de tonen van sinaasappelschil. Hierdoor is het een heerlijk verfrissende roze cocktail.
Valentijn Cocktails voor bij de film

Leuke tip om te doen tijdens Internationale Vrouwendag!

Tegenwoordig wordt 8 maart in Nederland op veel verschillende manieren gevierd. Zo zijn er lezingen, trainingen, debatten, rondleidingen, demonstraties, workshop en festivals. Maar ook thuis kan je het gezellig maken. Nodig al je vriendinnen uit voor een cocktail proeverij en een goed gesprek! Bestel een aantal verschillende smaken ready-to-drink cocktails van Cocktail Lab. Wij laten onze klanten genieten van kwalitatieve cocktails zonder gedoe. Onze cocktails zijn namelijk in een handomdraai klaar! Hierdoor kunnen jij en je vriendinnen gemakkelijk verschillende cocktail smaken proberen!

Wil je toch liever de deur uit? Geen probleem! De tubes zijn licht en klein van formaat en daardoor gemakkelijk mee te nemen!

Valentijnsbrunch met kleine hapjes heerlijk met en cocktail